Relationer

Första mensen

Första mensen. Inte längre misstar man fläcken i trosan för en fartrand, skamfläck. Knycklade slarvigt ihop dem innan inkastningen, långt in i tvättmaskin. Mycket förtegen om min upptäckt. Kunde jag som grannflickan inte hålla tätt? Hon var ju laktosintolerant. Äldre än 12 år kan jag inte ha varit, ändå för gammal att hitta sådana fynd i mina underkläder. Tanken på mens slog mig inte. Det var ju en brun gegga stod bockad över. När jag stod inför samma situation vid nästa toalettbesök brast dem lilla flickan i gråt, stoppade byxorna fulla med toalettpapper och kunde inte förmå ögonkontakt med mamma. Till dess att sanningen kom fram dagar senare. Vilken lättnad.

När jag idag 12 år senare står inför det. Mensens första dag. Årets första blödning. Är magen den enda som är orolig. Då färgen övergått i rött. Och värken som strålar ut längs framsidan och i ryggslut, ger mig en vink om att den är på gång.

Är det straffet från ovan för synden att vi uppfyller meningen med livet? Förökning. Jag frågar åt min PMS!

När fick ni er första mens?

Blogg :at från Eskilstuna
– läs det föregående inlägget HÄR
– följ gärna bloggen på Bloglovin

Felicia Aulén – Genom gatsten Ett maskrosbarn på 24 år född och uppvuxen i Eskilstuna. Trots vid min ringa ålder blev jag i maj, och än är, sjukskriven för depression. Vilket sattes in en behandling för medan jag under sommaren var under vidare utredning. Med den fick jag även diagnosen Borderline (Emotionellt instabil personlighetsstörning), samt 4 andra diagnoser. Social fobi, Agora fobi, Generaliserad ångest och Panik syndrom. Det här blir min plats att ventilera min kamp mot psykisk ohälsa och min väg tillbaka till djupa vatten. Först måste jag rusta båten innan den sjösätts.

3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *