Psykisk ohälsa

Varför fullast på festen?Ständiga fyllot på festen. Ångestpåslag av att bara lämna hemmet. Generellt är jag beroende av sambon för att ens komma utanför dörren. Regnar det, faller inte bara dropparna till marken, det gör även blickarna. Färre ser mig. Sannolikheten ökar.

Trycker tungan mellan tänder och läppar så munnen inte ser allt för överspänd ut. Konstant självmedveten. I förväg har jag sett ut en sannolikt minst trafikerad sträcka, kommer någon gående låter jag blicken väja för att slippa möta den som just passerat och i affären väljer jag alltid den kassan med mest till åren kommen personal. Allt uttänkt innan jag tagit på mig mina skor. Inte bara utomstående får mig att bli planerande. Även bland välbekanta ansikten känner jag mig komplexfylld.

Less på att se mig omkring, och läsa in vad jag ska göra, vem jag ska vara. Lever med detta handikapp. När en flaska med flytande mod då ställs på bordet. Finns nå hinder inte längre kvar. Något som gör en så gott vill man ha mer av. Självmedicinering, feldosering. Med klunkarna droppar hämningarna av. Backfire!

Utan filter skriker ut det jag tänker innan jag likt en skamfläck vandrar hemåt. Ångesten intensifieras med dagarna som följer. För mitt handlande. Analyserar.  Allt i detalj. Bilderna från min kamerarulla stämmer inte överens med dem jag har i mitt huvud. Ser bara skam. Försöker att åter ta den kontroll låtit mig förlora. Rädslan för omvärlden växer sig större. Nu har jag gett dem en anledning att sky mig. Alkohol, en bästa vän som vänder mig ryggen.

Bloggat från Eskilstuna
– läs tidigare inlägg HÄR
– följ gärna bloggen på Bloglovin

Felicia Aulén – Genom gatsten Ett maskrosbarn på 24 år född och uppvuxen i Eskilstuna. Trots vid min ringa ålder blev jag i maj, och än är, sjukskriven för depression. Vilket sattes in en behandling för medan jag under sommaren var under vidare utredning. Med den fick jag även diagnosen Borderline (Emotionellt instabil personlighetsstörning), samt 4 andra diagnoser. Social fobi, Agora fobi, Generaliserad ångest och Panik syndrom. Det här blir min plats att ventilera min kamp mot psykisk ohälsa och min väg tillbaka till djupa vatten. Först måste jag rusta båten innan den sjösätts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *