Psykisk ohälsa

Våga prata

Våga prata. Prata om det som tabubelagt är. Av det har jag behov. Frigörelse från den munkavel en småstad som Eskilstuna sätter på en. Uthängd, gjord till åtlöje, för andras välbehag. I det föll mitt behov i glömska. Profet i min hemstad kommer jag inte bli. Fördömd var jag redan. Av de som såg mig springa ut i vrede med bara strumporna på när det regnade. Också av de som endast såg mig storma in med ett leende. Bortom dramat visste ingen vem jag var. Med pennan till hands har jag möjligheten att berätta. Där jag står som författare över min egen historia. Självutlämnande pratar jag psykisk (o)hälsa. För mig själv så som andra. Blottarsjuk? Ja, förmodligen. Det förändrar inte hur viktigt det är för allas välmående att vi kan våga prata om det. Likaså stå upp för det man tror på! Att växa upp i en tysthetskultur där man uppmanas att hålla saker inom sig själv eller familjen, tiga åt orättvisor och ta plats helt enkelt, utmanade min natur. Mig.

Har ni hört talas om Victor Jara? Som genom sin musik kämpande för sin sak och tystades med 41 kulspruteskott. Men inte förrän han sjöng ännu högre efter maktens män brutit benen i hans händer och därefter överlämnat honom en gitarr. Hans sång den blev hörd. Här står jag på tur att ta ton. Victor vågade. Felicia vågar.

Vad önskar ni att människor skulle våga prata mer om?

Blogg :at från Eskilstuna
– läs det föregående inlägget HÄR
– följ gärna bloggen på Bloglovin

Felicia Aulén – Genom gatsten Ett maskrosbarn på 24 år född och uppvuxen i Eskilstuna. Trots vid min ringa ålder blev jag i maj, och än är, sjukskriven för depression. Vilket sattes in en behandling för medan jag under sommaren var under vidare utredning. Med den fick jag även diagnosen Borderline (Emotionellt instabil personlighetsstörning), samt 4 andra diagnoser. Social fobi, Agora fobi, Generaliserad ångest och Panik syndrom. Det här blir min plats att ventilera min kamp mot psykisk ohälsa och min väg tillbaka till djupa vatten. Först måste jag rusta båten innan den sjösätts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *