Psykisk ohälsa,  Social Fobi

Social fobins – Ursäkter

social fobi

Social fobins ursäkter. Min sjukskrivning är förlängd till den sista december. Imorgon är exakt 6 månader sedan jag blev sjukskriven, viktigt är att hålla mig sysselsatt. Skrivandet har för mig alltid vart ett sätt att få utlopp för min kreativitet. Det vore bra om jag kom ut mer. Allt för att min sociala fobi inte ska ta överhanden. Nu kommer dem, ursäkterna.

Bildgooglar instruktören och försöker göra en bedömning. Planerar rutten väl. Passerar ändå lägenhetshus. Borde rensa bland vännerna på Facebook så jag slipper ett PM om hur nervös jag verkade. Om jag behöver kliva av cykeln? Överväger att gå så att jag inte halkar på pedalen när jag ska upp igen. Vad händer om jag kör slut på mig själv? Mjölksyra i benen och andan i halsen drar ännu mer blickar.

Det jag fick lära mig i veckan är väl att ursäkterna kommer finnas. Innan har jag nog väntat på en dag tankarna lämnat mig ifred. Önskedröm. Vad jag vet idag är att jag måste vinna över dem för att det ska bli verklighet. Upp till kamp. Det börjar idag.

Bloggat från Eskilstuna
– läs tidigare inlägg HÄR
– följ gärna bloggen på Bloglovin

Felicia Aulén – Genom gatsten Ett maskrosbarn på 24 år född och uppvuxen i Eskilstuna. Trots vid min ringa ålder blev jag i maj, och än är, sjukskriven för depression. Vilket sattes in en behandling för medan jag under sommaren var under vidare utredning. Med den fick jag även diagnosen Borderline (Emotionellt instabil personlighetsstörning), samt 4 andra diagnoser. Social fobi, Agora fobi, Generaliserad ångest och Panik syndrom. Det här blir min plats att ventilera min kamp mot psykisk ohälsa och min väg tillbaka till djupa vatten. Först måste jag rusta båten innan den sjösätts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *