Generaliserad Ångest (GAD),  Psykisk ohälsa

Mindfulness – med Pärlplattor

Mindfulness med pärlplattor. Att några timmar får stänga av. Den enda verklighetsflykt som finns från sig själv. Yoga för att ta mig igenom ångesten har jag gett otaliga försök. Utan framgång. Likaså med att andas i fyrkant som alla kontaktpersoner inom psykiatrin rekommenderar som ångestlindring. Fungerar inte. Nu! Har jag hittat det ett sätt. Mitt sätt. Att vara i nuet. Genom min 7 åriga kusin. Och skulle rekommendera det som ett alternativ för alla de som måste träna på avslappning och annan mindfulness.

Ta det från någon vars hjärna analyserar vad som sagts i en dialog med snabbköpskassörskan för flera år sedan. Kanske tog jag för lång tid på mig. Mitt huvud får till och med oljud i trapphuset att betyda att hyresvärden är på väg upp. Upp för att meddela om vräkning trots mitt ständiga tassande på tårna. En film är svår att ta sig igenom för det börjar krypa i kroppen och har tappat tråden innan förtexten ens passerat. Påtryckningar från omgivningen om att man tänker för mycket ovanpå allt det. Fantasin skenar iväg. Det är jag medveten om. Sönderdelar allt i detalj. Likt just pärlor. Där man med ögonbindel ska sätta sammansätta en bild av alla, osorterade dessutom. Det är en hjärna i kaos. I behov utav en paus.

Så mindfulness med pärlplattor fungerade för mig. Vad gör du för att minska din oro?

Blogg :at från Eskilstuna
– läs mitt föregående inlägg HÄR
– följ gärna bloggen på Bloglovin

Felicia Aulén – Genom gatsten Ett maskrosbarn på 24 år född och uppvuxen i Eskilstuna. Trots vid min ringa ålder blev jag i maj, och än är, sjukskriven för depression. Vilket sattes in en behandling för medan jag under sommaren var under vidare utredning. Med den fick jag även diagnosen Borderline (Emotionellt instabil personlighetsstörning), samt 4 andra diagnoser. Social fobi, Agora fobi, Generaliserad ångest och Panik syndrom. Det här blir min plats att ventilera min kamp mot psykisk ohälsa och min väg tillbaka till djupa vatten. Först måste jag rusta båten innan den sjösätts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *