Vardag

Skaffa vänner i vuxen ålder


Stickad tröja från NA-KD | Byxor från Zara

Innan min sjukskrivning kunde jag inget annat än jobb. Det var där jag fick mitt sociala utbyte. Så intensivt att min energidepå blev tömd. Väl hemma kunde jag då inte företa mig att lyfta telefonen. Och avböjde när någon väl försökte nå mig. Många droppade av längs vägen. Och det rår ingen för. Redan hos barn ser man hur aktioner upphör om respons uteblir. Så tillslut tystnade signalerna. Kvar stod jag med korgen. Och tog den till tvättstugan. Efter allt är torrt, vikt och lagt på hyllan så står man inför att försöka utöka sina vyer. Träffa nya människor. Vart gör man det? Möten i vuxen ålder kretsar titt som oftast runt alkoholen. Där vår enda gemensamma nämnare är flaskan. Känner att jag tömde glaset för flera år sedan och jag är inte helt övertygad om att jag vill ha påfyllning.

Bloggat av Felicia Aulén, Eskilstuna.

Felicia Aulén – Genom gatsten Ett maskrosbarn på 24 år född och uppvuxen i Eskilstuna. Trots vid min ringa ålder blev jag i maj, och än är, sjukskriven för depression. Vilket sattes in en behandling för medan jag under sommaren var under vidare utredning. Med den fick jag även diagnosen Borderline (Emotionellt instabil personlighetsstörning), samt 4 andra diagnoser. Social fobi, Agora fobi, Generaliserad ångest och Panik syndrom. Det här blir min plats att ventilera min kamp mot psykisk ohälsa och min väg tillbaka till djupa vatten. Först måste jag rusta båten innan den sjösätts.

En kommentar

  • emma

    jag känner så väl igen mig i de du skriver. jag är själv sjukskriven för psykisk ohälsa.
    jag har förlorat så mycket vänner och så himla svårt att hitta nya, som du skriver de väljer alkohol medan en annan har lämnat de stadiet. även föräldrar som har barn väljer alkohol medan jag är mer familjekär, vill kunna umgås utan alkohol i bilden
    inte druckit på en evighet och är så stolt över de

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *