Har många fighter att vinna
Min sjukskrivning är förlängd till den sista december i väntan på DBT behandling. Till dess träffar jag varannan vecka träffa en person som jag fick ett direkt förtroende för. Eftersom det imorgon är exakt 6 månader sedan jag blev sjukskriven har vi tillsammans kommit överens om att jag måste ha något för att hålla mig sysselsatt. Hittills har inredning till lägenheten vart ett projekt. Såg bloggen som mitt andra. Skrivandet har för mig alltid vart ett sätt att få utlopp för min kreativitet. Och det vore bra om jag kom ut mer. Allt för att min sociala fobi inte ska ta överhanden. Observera att en liten förändring kan vara att ersätta ett “men” med ett “och”. Känns mer uppmuntrande. Så mitt mål är att ta mig till gymmet minst 3 ggr/vecka. Automatiskt dyker bossar upp längs vägen att besegra.

Vem är det som jobbar? Bild-googlar den som håller i passet och försöker göra en bedömning. Hur blir jag minst sedd på vägen dit? Planerar rutten väl och chansar på att det är minst trafik där. Dock passerar jag flertalet lägenhetshus, vilka står i fönstret? Borde kanske rensa bland vännerna på Facebook så jag slipper ett PM om hur reserverad jag verkade. Om jag behöver kliva av cykeln vid rondellen då? Överväger att gå så att jag inte äventyrar att jag halkar på pedalen när jag ska upp igen. Kommer alla andra ha en partner att köra med? Då blir jag ensam och riskerar att synas. Vad händer om jag kör slut på mig själv? Mjölksyra i benen och andan i halsen får mig ju att se krampaktig ut vilket drar ännu mer blickar.

Det jag fick lära mig i veckan är väl att ursäkterna kommer finnas. Innan har jag nog väntat på en dag tankarna lämnat mig ifred. Önskedröm. Vad jag vet idag är att jag måste vinna över dem för att det ska bli verklighet. Upp till kamp. Det börjar idag.

Bloggat av Felicia Aulén, Eskilstuna.

Leave a comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *