Vardag

För att överleva vintern

Snön faller och snor med den. Möjligtvis bor det en bit av Ulf Lundell i varenda en utav oss. Med rektangulära bågar på näsryggen liknar jag han än mer. På den kran som det hejdlöst rinner ifrån. En förkylning som håller mig från att göra änglar i snö. Behövligt att stanna inomhus. I sjukstugan. Här inne har jag allt som behövs för att överleva vintern. Hibernaltofflor, om inte för känslan, så det ingen kan undgå att man är hemma. Att ta till flaskan är att föredra. Varma drycker som glögg allra helst. En vit jul blir det. Till det låta nygräddade lussebullar att fylla kistan. Stor tillgång av värmeljus är också att dra nytta av. Belysningen är det som intensifierar mysfaktorn vid den här årstiden. Kalendern visar att det nämligen är exakt en vecka kvar till jul. I bakgrunden visas en klassiker som Elf på Netflix. Som gör att man kommer i stämning. Välförsedd med behöver för min överlevnad denna vinter. 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Bloggar från Eskilstuna
– läs tidigare inlägg HÄR
– följ gärna bloggen på Bloglovin

Felicia Aulén – Genom gatsten Ett maskrosbarn på 24 år född och uppvuxen i Eskilstuna. Trots vid min ringa ålder blev jag i maj, och än är, sjukskriven för depression. Vilket sattes in en behandling för medan jag under sommaren var under vidare utredning. Med den fick jag även diagnosen Borderline (Emotionellt instabil personlighetsstörning), samt 4 andra diagnoser. Social fobi, Agora fobi, Generaliserad ångest och Panik syndrom. Det här blir min plats att ventilera min kamp mot psykisk ohälsa och min väg tillbaka till djupa vatten. Först måste jag rusta båten innan den sjösätts.

6 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *