Vardag

2018 var ett år av…

2018 var ett år av känslor. Mamma förlorade sin pappa, pappa sin mamma. Hon på hans namnsdag. Johannesdagen. Samtidigt som det inuti mig pågick en kraftmätning mellan det onda och det goda. Där den mörka sidan fick allt fler anhängare i form av ångest, självskada, och hopplöshet. Medan motståndarsidan som kämpade för framåtsträvan byggde upp sina resurser genom att utforska nya territorium.  Leta efter liv. Som att klippa navelsträngen och på 14 dagar lyckas hitta en lägenhet att börja bygga bo i och andra förstagångsupplevelser som att förtära hundmat, till optikern gå för införskaffning av glasögon och att få vara med om vad riktig kärlek är. Kär blev jag.

Tillsammans har vi klarat många utmaningar, inte bara tiotusen kalorier på ett dygn eller 100 bitar sushi under halvtimman utan sådana som livet kastar ens väg för att visa vår styrka. Prövningar. När båda två insjuknade vågade människor påstå att vi hängde som betongblock i en lina runt midjan på varann. Jag törs säga att vi alternerade med att ta den andra på ryggen. Se så långt vi lyckats förmå oss har. Var och en. Varje taget steg var för mig. Felicia. För att jag skulle få mer tid med dig. Vårt liv tillsammans är bara vid sin början. Året även så. 2018 avslutades med en stillsam hemmakväll. Med nyårsblåsan kvar på galgen serverades en fin middag.

Nedräkning från tio. Inväntar startskott. Fyrverkeri, gick gav färg åt intet. Det finns en sägen om att tolvslaget speglar det kommande året. Tid att kolorera. Gott nytt år alla lika förhoppningsfulla människor därute! Låt oss göra det bästa av de 365 dagar vi har framför oss. 

Vad ser ni mest fram emot under 2019?

Blogg :at från Eskilstuna
– läs det föregående inlägget HÄR
– följ gärna bloggen på Bloglovin

Felicia Aulén – Genom gatsten Ett maskrosbarn på 24 år född och uppvuxen i Eskilstuna. Trots vid min ringa ålder blev jag i maj, och än är, sjukskriven för depression. Vilket sattes in en behandling för medan jag under sommaren var under vidare utredning. Med den fick jag även diagnosen Borderline (Emotionellt instabil personlighetsstörning), samt 4 andra diagnoser. Social fobi, Agora fobi, Generaliserad ångest och Panik syndrom. Det här blir min plats att ventilera min kamp mot psykisk ohälsa och min väg tillbaka till djupa vatten. Först måste jag rusta båten innan den sjösätts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *